17 December 2011

Űrbuszok

Új emeletes buszokat kapunk, az első példányok tegnap álltak munkába. A polgármesterünk, Boris Johnson négy évvel ezelőtt megígérte, hogy mire olimpia lesz, felújítja az emeletes busz-parkot. Neki is látott, valóságos űrbuszokat állít csatasorba.

Az új buszok átveszik a csuklósok helyét (helyes! Londonba nem valók csuklós buszok!), valamint gazdaságosabb is az üzemeltetésük, mert valami vegyestüzelésű szupermodern villany és diesel kombinációs Siemens motor van bennük, így a fogyasztásuk a mostani buszokénak a fele lesz, a levegőszennyezésük pedig az előzőkének szintén a töredéke. Az áruk viszont éppen emiatt borsos, de hát azt meg csak egyszer kell kifizetnie a városnak.

Saját szememmel még nem volt szerencsém az új jószágokhoz, utazni meg pláne nem utaztam rajtuk, de amint megpillantok egyet, kipróbálom, mert nekem azon utazni kell!

Ilyen az új busz elölről...:

...hátulról (a hátsó fellépőn maga a polgármesterünk vidul)...:

...és belülről:

6 comments:

Kelenföldi Nichye BPI-774 said...

Teremtő atyám! Nekem ez már magas, a szó szoros értelmében. :D :/
Pozitív változás, egy kívülállónak, de nekem, mint mániákusnak.. ez maga a világvége. Bár, amíg itt nincs újbusz, addig köszönöm jól vagyok! :D Amúgy mi baj a csuklósokkal? Szép kis Mercikék voltak, nem?

Andi said...

Az a baj a csuklósokkal, hogy Londonba nem valók. Londonra az emeletes buszok jellemzőek, sosem volt itt csuklós, amíg ezt a mostani szériát meg nem vásárolták néhány évvel ezelőtt. Rontják a városképet :-P

Kelenföldi Nichye BPI-774 said...

Ja, csak ennyi? Azt hittem, nem fértek el vagy ilyesmi. fene a kényes seggüket! :D Mondjuk ez olyan, mint hogy ide az ikaruskáim helyére új sz@rkazalokat akarnak hozni, hát...

Andi said...

Elférni elfértek, csak ide nem valók. Jó, hogy jön ez az olimpia, végre Londont csinálnak Londonból :-D

Manó said...

Szia Andy! Áldott, békés ünnepet kívánok Neked! És érezd nagyon jól magad Anyukádnál! :)

Andi said...

Szia, Manó! Köszönöm szépen! :-)