18 August 2011

Üdv az újjáépülő Londonból!

Mindenki tudja, vandálok egy csöppet szétverték fél Londont és néhány vidéki várost. Legfelsőbb szintű vezetőinknek végre tudomásul kellett venni, hogy az országban sok a bűnöző, de legalább kevés a rendőr... Most vihariramban intézkednek mindkettő ügyében.

A rendőrséget átszervezik, a tervek szerint amerikai mintára, a nem angol állampolgárságú zavargókat meg szépen kitessékelik az országból, mehetnek haza a fatornyos hazájukba randalírozni - már ha ott megengedik nekik.

Részemről megúsztam a dolgot, felénk nem volt semmi, csak a szomszéd kerületben volt némely gyújtogatás, de idáig nem értek el a randalírozók. Ettől függetlenül határozottan érezni lehetett a városban a megnövekedett feszültséget.

Viszont, ami az egyetlen jó volt ebben a néhány napban: késő este is olyan biztonságban sétálhattam az utcán, mint még soha, ugyanis tele voltak az utcák rendőrökkel.

6 comments:

Anonymous said...

Amikor 2006-ban Budapesten voltak zavargasok olyan nagy volt a szad! Most meglattad mennyire jo fejek a szuper angolok! A nemely es nemi nem ugyanaz, de persze mar az anyanyelved sem megy. Angolul meg sohasem fogsz normalisan megtanulni, mert buta tok vagy. Szerencsere mar eltakarodtal az orszagunkbol, ne is gyere vissza!

Anonymous said...

Agree.

Andi said...

Örülök, kedves Anonymous, hogy egyetértesz saját magaddal :-D

A "némely" és a "nemi" valóban nem ugyanaz, de ki beszélt itt szexről???

Lásd, milyen rendes vagyok hozzád, elmesélem neked azt, amit, ha követted volna az eseményeket, te is tudnál: a rendbontók java része nem angol volt (ezt a posztomban is olvashattad - volna) és az angol állampolgárok sem Angliában látták meg a napvilágot.
Tudod, a volt gyarmati országok polgárai automatikusan angol állampolgárságot is kapnak születésükkor, akár afrikai, akár ázsiai, akár más, volt gyarmati országban születnek. Így elmondható, hogy az angol állampolgárságú zavargók sem angol születésűek, ergo: nem eredeti angolok.
Ezt neked, mint - feltételezem - magát művelt, értelmes, intelligens, tájékozott embernek tartó személynek ugyanúgy tudnod kell, mint ahogy minden más művelt, értelmes, intelligens, tájékozott ember tudja, hiszen ez már évtizedek óta így van. Ezért nem is értem a kommentedet, hiszen elvileg te is ugyanolyan jól tudod, ahogy mindenki más, hogy az angoloknak a zavargásokhoz annyi közük volt, hogy civilként elszenvedték, rendőrként visszaverték.

Egyszóval: nem angolok zavarogtak, hanem más országokból érkezett angol és nem angol állampolgárok, akiknek büdös a munka, de lóvé meg kellene. Naplopó, bűnöző csürhe, éppen olyanok, mint akik annak idején Magyarországon verték szét a városokat rendszeresen. Anglia annyival szerencsésebb Magyarországnál, hogy itt legalább egy jó részét ezeknek a kártékony elemeknek ki lehet és ki is fogják utasítani az országból.

Az angolok, a valódi, eredeti angolok nem tartottak a vandál, csürhe bandával, hanem szuper fejek voltak az egész, zavargásokkal teli néhány napban. Mind a rendőrök, mind a civilek fegyelmezettek voltak, határozottak és mégis udvariasak, le a kalappal előttük!

Remélem, megfelelő részletességgel foglaltam össze annak a néhány napnak a híreit a számodra pótlólag, ha már, úgy tűnik, akkoriban lemaradtál róluk.
És most nem kell bocsánatot kérned, én megbocsájtok neked enélkül is, bármilyen butaságokat is firkálsz ide, mert ugyan nem tudom, melyik országban laksz (az ékezethiány arra enged következtetni, hogy te sem magyarhonban nyomkodod a gépedet), de valószínűleg fejlődő ország lehet, ahol élsz, hiszen szemmel látható, hogy ott nem jutsz megfelelő tájékoztatáshoz a világ dolgairól, így, pontos információk hiányában valójában nem is tudhatod, hogy mit is beszélsz, hát miért is haragudnék rád? :-)

És ha már szóba hoztad a nagy számat, akkor használom is:

A nem megfelelő stílusú, hangvételű kommentet íróknak egyetlen dobásuk van ezen a blogon, ez rád is vonatkozik. Ezután az ilyen stílusban írt kommentedet törölni fogom.
Javaslom a lap tetején, jobb oldalon a "Háziszabályok" című szösszenet elolvasását, ott behatárolom, milyen stílusú komment szerepelhet ezen a blogon és milyen nem, valamint a szankciók is, ha valaki attól eltér.
Nálam az acsarkodás nem divat és nem is tűröm el. Ezt tessen szíves lenni megjegyezni, mert fellebbezésnek helye nincs. Vannak blogok, ahol szokás ez a stílus, oda tessék ezzel átfáradni. Ez meg az én blogom, itt én vagyok a főnök, és aki ide akar kommentelni, annak az én szabályaim szerint kell itt játszania, mert ha nem, akkor először törlöm a kommentjét, aztán pedig kitiltom a blogról. Pont.

Gizmo said...

Ha így utólagosan hozzászólhatok az első kommenthez, amiből csak úgy árad az intelligencia, akkor megjegyezném, hogy névtelenül bárkinek lehet nagy a szája.

Anonymus jelszó alatt én is idefirkálhatnék bármi acsargó, sértő vagy trágár kommentet. Az emberben legyen annyi gerinc, hogyha véleménye van, legyen az akár olyan, mint az első kommentelőjé, vállalja fel a nevét. Ott alul, ahol a "choose an identity" van, van egy name/url opció is, ahová be lehet írni akárcsak egy becenevet is, ha valakinek nincs google rege.

Az én blogomon is volt pár névtelen, született is róluk egy rövid poszt.

Andi, a kommented előtt meg le a kalappal. Diplomatikus volt, higgadt. Az igaz, hogy inkább a "némi gyújtogatás" lenne a jobb, vagy hát inkább a helyesebb, de az vesse rád az első követ, aki még nem vétett hibát az írásaiban. Ha a kommentelő ennyire ügyel a helyesírásra és a szavak megfelelő használatára, szerezzen be egy magyar billentyűzetet, vagy ha okostelefonról ír, ne legyen lusta kikeresni az ékezetes betűket.

Andi said...

Bocsánat, Gizmo, csak most vettem észre, hogy írtál ide egy kommentet. De amikor észrevettem, azonnal meg is jelentettem!

Köszönöm az elismerést, igyekeztem nem magyar módon reagálni a fröcsögésre, mert azt a szintet már akkor meghaladtam, amikor ott laktam, ezek szerint sikerült.

Ami pedig az illető névvállalását - illetve név-nemvállalását illeti - valószínűleg olyasvalakiről van szó, aki a szemembe mosolyog, hízeleg, miközben valójában inkább megölne, annyira irigy rám. És mit szoktak mondani? Az a sikeres ember, akinek vannak irigyei. Nekem ezek szerint vannak, úgyhogy boldog lehetek :-)
Szóval érthető, hogy szegény pára nem vállalja fel, hogy kicsoda, hiszen akkor máris kiderülne, hogy sárgaságban szenved, és nem tudna többé a szemembe mosolyogni abban a reményben, hogy küldök neki egy repülőjegyet Angliába és elrendezem a kinti sorsát a saját költségemen, esetleg egészen élete végéig eltartom. Az ilyenek mindig ezt akarják, csak olyan buták, hogy azt hiszik, el tudják titkolni :-))

Andi said...

Ja, Gizmo, ami a "némely gyújtogatás" kifejezést illeti... Nyelvtanilag tökéletesen igazad van, ám aki személyesen ismer, az tudja, hogy akkor alkalmazom a "némely" szót a "némi" helyett ilyen esetben, amikor a dolog jelentéktelenségére akarok utalni. Tehát ez nem stílushiba nálam, hanem, mivel olyan stílusban írom a blogot, ahogy élőszóban beszélek, a saját stílusom, saját jelrendszerem.
Élőszóban ehhez a szófordulathoz egy bizonyos arckifejezés és hangsúly járul, amit írásban nem tudok közvetíteni, ennyivel vannak hátrányban a blogom olvasása során azok, akik még személyesen nem találkoztak velem :-)